Könyvelőváltás

Amennyiben nem elégedett könyvelőjével, nem kell megvárni az év végét, könnyedén és fennakadások nélkül válthat könyvelőt év közben is. Minél tovább vár, annál nagyobb kockázatot vállal, és annál nagyobb az esélye egy esetleges bírságnak is.

Gyakran hallani, hogy a cégvezetők könyvelők miatt panaszkodnak. Van, aki a határidőket nem tartja be, sokan pontatlanul készítik el a beszámolókat. Olyan könyvelőkkel is találkozni, akik elvégzik ugyan feladataikat, de nem fordítanak kellő figyelmet az adóterhek csökkentésére.

Mikor már csak egy új könyvelő segíthet

Sokan nem nyújtanak megfelelő tájékoztatást a cégvezetőknek vállalatuk pénzügyi helyzetéről, illetve a várható változásokról. Ezzel jelentősen visszavetik a céget a fejlődésben, hiszen a döntéshozók a szükséges információk híján kénytelenek vezetni vállalatukat.

És a legsúlyosabb, minden vállalkozó rémálma: a könyvelő hibájából kapott többmilliós bírság az adóhatóságtól, ami akár az egész éves profitot is képes elvinni. Jobb, ha nem várja meg, hogy ez bekövetkezzen.

Évközben is válthat könyvelőt

A többség tart attól, hogy év közben váljon meg könyvelőjétől. Érdemes azonban belegondolni, hogy mennyi kárt okozhat cégének, ha tovább vár. Minél hamarabb vált, annál hamarabb nyugodhat meg, és tudhatja cége pénzügyeit jó kezekben. Nem szabad ódzkodni a könyvelőváltástól, hiszen ez a gazdasági év lezárulta előtt is gördülékenyen megoldható. Cége működésében semmilyen fennakadást nem fog okozni, ha új könyvelőre bízza a számviteli feladatokat.

A könyvelőváltás folyamata

Csupán szerződést kell bontani a régi könyvelővel, majd a felmondási idő figyelembevételével megköthető az új szerződés. Ha lejárt a felmondási idő, régi könyvelője átadja a könyvelési anyagot, valamint az aktuális főkönyvi kimutatást kartonokkal együtt. Erről átadási-átvételi jegyzőkönyv készül.

Ha az átadott anyag megfelel a törvényi előírásoknak, akkor már kész is vagyunk. Ha azonban a könyvelési anyag hibás, erre felhívjuk a figyelmet, és kérésre kijavítjuk ezeket.

Ön mindenképp jól jár, hiszen ha nincsenek hibák, a könyvelőváltás tökéletesen zökkenőmentes lesz. Ha a könyvelése hibás, a javítással megóvhatja cégét a bírságoktól.

Végezetül meg kell hatalmaznia minket az elektronikus bevallások benyújtására.

Online könyvelés

Jogosan merül fel az emberben manapság az igény, hogy biztosítva legyen a vállalkozásnak egy online felület, melyen keresztül akár részben, akár egészben biztosíthatóak a lenti lehetőségek:

  • betekintést nyerhet a vállalkozása könyveibe a vállalkozás.
  • fel tudja tölteni a könyveléshez szükséges bizonylatokat, nem kell postázni.

nem kell időpontot egyeztetni kollégáinkkal, bármikor megtekinthetőek az általunk feltöltött kimutatások.

Ismerje meg a könyvelés online módját

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Legyünk

Kapcsolatban

Hívjon minket, írjon nekünk vagy jelentkezzen be online vagy személyes konzultációra!

Iroda

6781 Domaszék, Deák Ferenc utca 2/A.

Mikor szeretne velünk konzultálni?
Válassza ki az Önnek megfelelő időpontot!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy megkapd a legfrissebb híreket és az aktuális kedvezményeinket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue