Miért választja egyre több ügyfelünk az online könyvelést?

Ábrahám-Csengeri Anikó

A mai rohanó világban, ahol egymást érik a feladatok és a tennivalók, miért ne merülne fel az igény arra, hogy mindent otthonról kényelmesen intézzünk?

Így kerül be a könyvelés is az online világban intézhető ügyek közé, egyszerűsítve mindkét fél dolgát. Napjainkban számos ügyet el tudunk már intézni az online platformokon. Szükséged van egy új bankszámlára vagy egy hivatalos papírt elfelejtettél aláírni, régen ez egy plusz utat jelentett, ma már viszont otthonról kényelmesen elintézheted. Egyre többször már nem igényel személyes jelenlétet az ügyintézés. Mindent kényelmesen el tudunk intézni, nincsenek földrajzi kötöttségek. Rengeteg időt és energiát megspórolva magunknak és a hibázási lehetőséget minimálisra lecsökkentve.

Hogyan is működik pontosan az online könyvelés?

Az online könyvelés során egy erre kifejlesztett rendszeren keresztül virtuális felhőben kezelheted a számláidat, dokumentumaidat, melyekhez mi a könyvelői oldalon is könnyedén hozzáférünk. A ”térbe” töltesz fel minden anyagot, amelyeket mi később feldolgozunk: ellenőrizzük a számlák helyességét, beadványokat rögzítünk, adóbevallást; riportokat készítünk.

A feladatod annyi, hogy velünk, azaz a Prémium Audit Kft. csapatával előzetesen leegyeztetett módon a tartalmakat feltöltöd a felhőbe. Természetesen segítünk az első virtuális anyag összekészítésében a további problémák és hiányok elkerülése érdekében. Hiszen mindkettőnk érdeke a gördülékeny együttműködés. Ha esetleg kétségeid lennének azzal kapcsolatban, hogy bonyolult a rendszer használata, megnyugtatunk, teljesen felhasználóbarát. Az új rendszer megtanulása egy kis energiát igényel, viszont nagyon megtérül az idő-pénz-energia háromszögben.

A kapcsolattartás továbbra is aktív marad közöttünk. Ha bármilyen problémád akad, még gyorsabb így megoldásokat találunk, mint a régi módszerrel. Sokkal áttekinthetőbb és kényelmesebb, ha az online könyvelést választod. Amennyiben valami olyan eset akad, amelyet szóban vagy esetleg személyesen kellene megbeszélnünk, annak a továbbiaknak sincs akadálya. Bármikor van lehetőség a konzultációra. A személyesség, segítőkészség, precizitás, maximalizmus továbbra is jellemző az egész csapatra, csak egy plusz mankót adunk, így nem kell időpontokra sietned hozzánk.

Elsőre kicsit úgy tűnhet, hogy több a probléma vele, mint a könyvelőhöz járással. Nézzük csak meg, hogy milyen előnyökkel is jár az új módszer.

Talán a mai rohanó világban az egyik legfontosabb tényező az idő. Biztos érezted már azt, hogy ha egy nap 48 órából állna, az is kevés lenne a teendők elvégzéséhez. Az online könyveléssel sok időt spórolhatsz, mert nem igényel személyes megjelenést. Amikor időd engedi, feltöltöd a rendszerbe az anyagokat, ha véletlenül lemarad egy dokumentum, akkor nem kell feleslegesen ismét hozzánk rohannod. Vagy mikor éppen a pihenésedet töltöd, és egy számla hiányzik a könyveléshez, gyorsan csak a felhőbe feltöltöd. Többen jelezték számunkra, hogy még egy üzleti út közben is kézben tudták tartani a havi könyvelésüket, nem hátráltatva a könyvelési vagy bérszámfejtési folyamatokat. Az így megspórolt időt egyéb ügyek intézésére fordíthatjuk. 

Másik nagy előny, hogy mindig minden mindkét fél által visszakereshető, azaz nincsenek elkevert számlák vagy nem időben odaadott anyagok, hiszen minden ott van az online térben és te is bármikor hozzáférhetsz a már átadott anyagokhoz.

Nézzünk egy konkrét példát az egyik ügyfelünk szemén keresztül

Budapestről számos ügyfél tisztelt meg bizalmával már bennünket, mert az online könyvelés miatt nem befolyásolta választásukat a földrajzi elhelyezkedés. Így kimagasló könyvelői és adótanácsadói tudást szereznek meg kedvezőbb árakon.

Egyik kedves ügyfelünk K. Tibor, aki egy kisvállalkozást irányít, így mesélte el a váltásának okát:

„Kész rémálom volt régen a könyvelői időpontra mindent összekészíteni. Stresszeltem rajta, hogy mindent elvigyek magammal. Mindig csúszásban voltam, a budapesti közlekedés sem segítette a pontos érkezést. Amióta a Prémium Audit Kft.-t választottam könyvelőnek, nincs stressz, mindent időben fel tudok tölteni a felületre, nem kell feleslegesen a dugóban ülni, várakozni. A céggel kapcsolatos új projektek megvalósítására több időt tudunk szánni.  Ha egy kis változatosságra vágyom, és személyesen kell valamit megbeszélni, akkor felkeresem az irodát, ahol családias barátságos környezetben megbeszéljük a felmerülő problémákat, kétségeket. Mindenkit arra buzdítok, ne féljenek az online könyveléstől, egyszerűen elsajátítható és nagyon hatékony!”

 Az online könyvelés mellett szóló érveket napestig lehetne sorolni, azonban még egy dolgot érdemes megemlíteni: védjük a környezetünket is azzal, ha nincs felesleges nyomtatás és postán feladott könyvelési anyag. Csak azok a dokumentumok lesznek papír alapon is meg, amelyekre ténylegesen szükség van.

Egyre több ügyfelünk választja ezt a szolgáltatást, mert komfortosabbnak és biztonságosabbnak tartják, mint a régi módszert. Az ügyfelek részéről a hibázási lehetőség minimálisra csökken, valamint nem kell attól tartani, hogy a könyvelési anyagokat nem tudod hol tárolni. Időt, energiát és pénzt spórolsz vele, így érdemes megfontolnod, hiszen nincs semmilyen rizikó az új rendszerben, viszont extra biztonságot kapsz. 2023-ban már jelentős időtöbblettel tudsz számolni, ami lássuk be, hatalmas nyereség!

Várunk irodáinkban sok szeretettel!

A szakképzési hozzájárulás alóli mentesülés azt is jelenti, hogy a KIVA alanyok
nem tarthatnak igényt a szakképzési hozzájárulási kötelezettséggel összefüggő normatív csökkentő tétel (vagy annak egy részének) visszaigénylésére sem.

2022-es áraink

Kérlek vedd figyelembe, hogy ha később olvasod a bejegyzést, az áraink közben változhattak. Áraink minden esetben egyéni megállapodás eredménye, az alábbi minimum árak kiindulásként szolgálnak. Az árak 2022. novembertől változtatásig érvényesek, az Áfát nem tartalmazzák.

Egyéni vállalkozó: 15 000 Ft-tól/hó
Egyéni vállalkozó átalányadózó: 22 000 Ft-tól/hó
Őstermelő (nem főállású): 10 000 Ft-tól/negyedév
Őstermelő (főállású): 30 000 Ft-tól/negyedév
Gazdasági társaság (Kft, Bt): 40 000 Ft-tól/hó
Adótanácsadás: 20 000 Ft-tól/óra
Éves zárás díja: 1 havi könyvelési díj
Bérszámfejtés: állandó 3 500 Ft/fő, alkalmi 3 500 Ft/fő

Kedvezményeink új ügyfeleink felé

Minden új ügyfelünknek a bérszámfejtését ingyen elvégezzük a 2022-es évben! Minél hamarabb leszel az ügyfelünk, annál több kedvezményre leszel jogosult.
Jelentkezz be ingyenes online vagy személyes konzultációnkra!

Kik vagyunk?

Ábrahám-Csengeri Anikó

Főkönyvelő, irodavezető
Közgazdász, Regisztrált mérlegképes könyvelő, Adótanácsadó

Vörös-Papp Gabriella

Könyvelő, bérszámfejtő
Mérlegképes könyvelő

Radics-Varga Rita

Könyvelő
Számviteli szakügyintéző, Tb-bér ügyintéző

Horváth Márta

Bérszámfejtő
Tb és bérügyi szakelőadó, Emberi erőforrás tanácsadó

Király Dóra

Számviteli ügyintéző
Államháztartási ügyintéző

Bálint Petra

Számviteli ügyintéző
Pénzügyi-számviteli ügyintéző

Küldd el nekünk ezt az űrlapot kitöltve, hogy felvehessük veled a kapcsolatot!

Szeretnél értesülni kedvezményeinkről és a legfrissebb adózási aktualitásokról? Iratkozz fel a kéthetente megjelenő hírlevelünkre!

Megosztási lehetőségek:

Figyelem! A bejegyzésre vonatkozó törvények és adószabályok változhattak a bejegyzés megírása óta. Kérjük kérdezze könyvelőjét vagy minket a bejegyzés aktualitásával kapcsolatosan!

Vélemények
Kövess minket
Iratkozz fel legfrissebb híreinkre és kedvezményeinkre
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy megkapd a legfrissebb híreket és az aktuális kedvezményeinket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue