Itt az új finanszírozás ősztől: Széchenyi hitel MAX

Ábrahám-Csengeri Anikó

Végre itt a felújított Széhenyi kártya program!

Itt vannak a legújabb KKV-k számára kialakított államilag támogatott hitellehetőségek. Mit kell tudnod az új Széchenyi Hitelekről?

A 20 éve beindított nagysikerű állami kamattámogatott Széchenyi hiteleknek köszönhetően, a vállalkozások 0%-os kamatozású beruházási hitelhez juthattak korábban. Összesen kb. 390 ezer db hitelügylet jött így létre, kb. 4600 milliárd Forint értékben, ami erősítette a hazai KKV szektort és ezen keresztül Magyarországot.

A kormány megpróbálta enyhíteni az elmúlt 2 év járványok és korlátozások által sújtott hazai gazdaságát a gazdaság védelmére majd pedig az újraindítására irányuló akcióterveivel.

Az eddigi segítség negy részét képezték a Széchenyi Kártya Program Plusz, majd a Széchenyi Kártya Program GO! hiteltermékek. A programok sikerét jelzi, hogy az elmúlt két év alatt kb. 70 ezer db hitelszerződés jött létre, összesen kb. 2000 milliárd Ft értékben.

A jelenlegi bizonytalan, tartós inflációs gazdasági környezetben a vállalkozások piaci kamatozású hitellehetőségei nagyon megdrágultak. Sajnos nem ritkák a 15-20%-os kamatok sem, ami nagy kihívás elé állít minden növekedni vágyó vállalkozást Magyarországon.

A Széchenyi Program Go!-t a nyár elején kivezették, majd a napokban napvilágot látott a Széchenyi Kártya Program MAX névre hallgató termékcsalád, amelyekből mostantól Te is a vállalkozásod igényének megfelelően válogathatsz.

Mit jelent ez a vállalkozásod számára az ősztől?

A KAVOSZ Zrt. által közvetített állami támogatott hitelek a mikro-, kis-és középvállalkozások igényeihez igazodva különböző típusú lehetőségekkel állnak rendelkezésedre. Jelenleg öt hiteltermék közül választhatsz:

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX

A vállalkozások átmeneti likviditási problémáit megoldani hivatott szabad felhasználású folyószámlahitel. A vállalkozás napi működésével kapcsolatosan felmerülő kiadások finanszírozására fordítható. A lehívott összeg a visszatöltés után ismételten igénybe vehető, hasonló egy hitelkártyához.

Újdonság, hogy a Széchenyi Folyószámlahitel MAX-hoz kapcsolható a Széchenyi Energiakártya, amely a vállalkozások megnövekedett villamosenergia-, gáz- és távfűtés költségeinek finanszírozására szóló, szabad felhasználású folyószámla-hitelrész, aminek a nettó ügyleti kamata csak fix 1%/év.

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX igényelhető hitelkerete legfeljebb 250 millió Ft, a kamata pedig fix 3,5%/év, ha kapcsolódik Széchenyi Energiakártya, annak hitelkeret összegéig fix 1%/év az éves kamat. A hitel maximális futamideje ezentúl akár 3 év is lehet, kapcsolódó Széchenyi Energiakártya esetén 1 év.

Széchenyi Likviditási Hitel MAX

Ugyanúgy szabad felhasználású forgóeszközhitel, számla nélküli finanszírozással, amely a vállalkozás működéséhez kapcsolódó kiadások fedezésére vehető igénybe, mint pl. forgóeszköz beszerzések. Egyéb igénybe vett szolgáltatások finanszírozására korlátozás mentesen használható. A hitel akár a vállalkozás fennálló hiteltartozásának kiváltásra is fordítható.

Tehát a hitel fordítható pl. készletek beszerzésére vagy olyan szolgáltatások igénybevételének finanszírozására, mint például szállítás-rakodás, raktározás, csomagolás, eszközök karbantartása, továbbképzés, hirdetés, reklám és propaganda, tervezés és lebonyolítás, könyvvizsgálat, könyvviteli szolgáltatás stb.

Az igényelhető hitelkeret legfeljebb 250 millió Ft, a kamat fix 3,5%/év. A hitel maximális futamideje pedig 3 év.

Széchenyi Kártya Beruházási Hitel MAX

A hitel beruházási hitelcélok, illetve hozzá kapcsolódó forgóeszköz beszerzésére használható fel vállalkozások számára. Így a vállalkozások fejlesztési elképzeléseiket könnyebben valósíthatják meg, a meglevő kapacitásaikat könnyebben bővíthetik, új kapacitások kiépítését, energiahatékonyság javítását és technológiaváltást tudnak állami támogatással finanszírozni.

Megvalósítható hitelcélok: ingatlan vásárlás, építés, fejlesztés, gépbeszerzés, berendezések vásárlása, a beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz-beszerzés (legfeljebb a hitelösszeg 20%-áig).

Az igényelhető hitelkeret legfeljebb 400 millió Ft, a kamat fix 1,5%/év, Széchenyi Beruházási Hitel MAX energiahatékonyság javítást és technológiaváltást segítő hitelcélokra irányuló alkonstrukciója esetén a kamat fix nettó 0,5%/év. Az igénylőnek rendelkeznie kell a beruházás tervezett költségének legalább a 10 %-ának megfelelő saját erővel. A hitel maximális futamideje akár 10 év is lehet.

Széchenyi Lízing MAX

A magyar KKV újraindítását segítő lízing konstrukció, amely felhasználható agrár célú és nem agár célú lízingügyletek, így például új vagy használt haszongépjármű, gép, berendezés, immateriális javak és ingatlan finanszírozására is.

A hitel maximális futamideje 10 év, évi fix 3,5 % kamattal. Az igényelhető maximális hitelösszeg 400 millió Ft.

Széchenyi Mikrohitel MAX (várhatóan csak később indul)

Támogatja azokat a kicsiket, akik a hitelpiacon korlátozott hitelfelvételi lehetőséggel rendelkeznek, sőt, akár a kezdő mikro- és kisvállalkozások beruházási céljainak megvalósítását is. A hitel segítségével megvalósítható például egy ingatlan vásárlása vagy egyéb tárgyi eszköz finanszírozása.

A hitel maximális futamideje 10 év, évi fix 1 % kamattal. Az igényelt hitelösszeg maximum 50 millió Ft lehet.

A Mikrohitel előre láthatóan csak később indul, és várhatóan benne lesz a kezdő vállalkozók támogatása is.

A hiteligényléseket a nagyobb kereskedelmi bankoknál lehet benyújtani, ahol szívesen segítenek a megfelelő konstrukció kiválasztásában is.

Banki partnerek:

CIB Bank, Citibank, Erste Bank, Gránit Bank, K&H Bank, Magnet Bank, MKB Bank, Oberbank, OTP Bank, Raiffesisen Bank, Takarékbank, Unicredit Bank

Érdeklődni lehet továbbá a területi kereskedelmi és iparkamaráknál, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél és a KAVOSZ Zrt. Irodáiban.

További információkat a https://www.kavosz.hu/ oldalon találhatsz.

A szakképzési hozzájárulás alóli mentesülés azt is jelenti, hogy a KIVA alanyok
nem tarthatnak igényt a szakképzési hozzájárulási kötelezettséggel összefüggő normatív csökkentő tétel (vagy annak egy részének) visszaigénylésére sem.

2022. első féléves áraink

Kérlek vedd figyelembe, hogy ha később olvasod a bejegyzést, az áraink közben változhattak. Áraink minden esetben egyéni megállapodás eredménye, az alábbi minimum árak kiindulásként szolgálnak. Az árak 2022. januártól változtatásig érvényesek, az Áfát nem tartalmazzák.

Egyéni vállalkozó: 10 000 Ft-tól/hó
Egyéni vállalkozó átalányadózó: 18 000 Ft + Áfa-tól /hó
Őstermelő (nem főállású): 6 000Ft-tól/negyedév
Őstermelő (főállású): 15 000 Ft-tól/negyedév
Gazdasági társaság (Kft, Bt): 25 000 Ft-tól/hó
Adótanácsadás: 20 000 Ft/óra
Éves zárás díja: 1 havi könyvelési díj
Bérszámfejtés: állandó 3 000 Ft/fő, alkalmi 450 Ft/fő/bejelentés

Kedvezményeink új ügyfeleink felé

Minden új ügyfelünknek a bérszámfejtését ingyen elvégezzük a 2022-es évben! Minél hamarabb leszel az ügyfelünk, annál több kedvezményre leszel jogosult.
Jelentkezz be ingyenes online vagy személyes konzultációnkra!

Kik vagyunk?

Ábrahám-Csengeri Anikó

Főkönyvelő, irodavezető
Közgazdász, Regisztrált mérlegképes könyvelő, Adótanácsadó

Vörös-Papp Gabriella

Könyvelő, bérszámfejtő
Mérlegképes könyvelő

Radics-Varga Rita

Könyvelő
Számviteli szakügyintéző, Tb-bér ügyintéző

Horváth Márta

Bérszámfejtő
Tb és bérügyi szakelőadó, Emberi erőforrás tanácsadó

Király Dóra

Számviteli ügyintéző
Államháztartási ügyintéző

Bálint Petra

Számviteli ügyintéző
Pénzügyi-számviteli ügyintéző

Küldd el nekünk ezt az űrlapot kitöltve, hogy felvehessük veled a kapcsolatot!

Szeretnél értesülni kedvezményeinkről és a legfrissebb adózási aktualitásokról? Iratkozz fel a kéthetente megjelenő hírlevelünkre!

Megosztási lehetőségek:

Figyelem! A bejegyzésre vonatkozó törvények és adószabályok változhattak a bejegyzés megírása óta. Kérjük kérdezze könyvelőjét vagy minket a bejegyzés aktualitásával kapcsolatosan!

Vélemények
Kövess minket
Iratkozz fel legfrissebb híreinkre és kedvezményeinkre
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy megkapd a legfrissebb híreket és az aktuális kedvezményeinket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue