A munka törvénykönyvének változásai. 2.rész

Ábrahám-Csengeri Anikó

Tegnapelőtt fogadták el a munka törvénykönyve módosításait, így 2023-tól jön a kibővített apasági- és szülői szabadság kis pénzért, a munkáltatók tájékoztatási kötelezettsége is bővül és kiegészül a joggal való visszaélés szabályozása. Rendkívüli helyzetekben 2023-tól a dolgozók szabadságuk kis részével sem rendelkezhetnek szabadon. A változások 2023. január 1-től lépnek életbe.

Előző bejegyzésünkben már írtunk az apasági és szülői szabadságról, valamint a munkavégzési kötelezettség alóli mentesülésről.

Kibővül a munkáltatók tájékoztatási kötelezettsége

A munka törvénykönyve által előírt, jelenlegi 15 napos általánosan alkalmazott tájékoztatási határidő nem felel meg az uniós követelményeknek. Az új törvény értelmében ezért legkésőbb az 1. munkanaptól számított 7-ik naptári napig szükséges írásban közölni a munkavállalóval a munkafeltételeket.

Az írásbeli tájékoztató kötelező elemei kiegészülnek a következőkkel: a munkahely, a munkaviszony kezdete és tartama, a munkaviszony megszüntetésével összefüggő szabályok, a munkaidő-beosztás lehetséges időszaka (a hét napjai, a napi munkaidő lehetséges kezdő és befejező időpontja), a munkáltató képzési politikája, a munkavállaló által igénybe vehető képzésre fordítható idő tartama, a hatóság, amely részére a munkáltató a munkaviszonnyal kapcsolatos közterhet megfizeti.

Az irányelv szerint a társadalombiztosítási rendszerekre vonatkozó tájékoztatásnak tartalmaznia kell azon társadalombiztosítási intézmények adatait, amelyek részére a munkáltató a munkaviszonnyal kapcsolatos közterhet megfizeti. Miután Magyarországon jelenleg minden munkaviszonnyal kapcsolatos közterhet az állami adóhatóság részére kell megfizetni a munkáltatónak, ezért az állami adóhatósággal kapcsolatos információkat kell a munkavállaló tudomására hozni.

A munkafeltételekben bekövetkezett változásokról a munkavállalót a változás napján kell tájékoztatni.

A várhatóan 15 napot meghaladó külföldön történő munkavégzés esetén a munkavállalót legkésőbb a külföldre való kiutazást megelőző 7 nappal írásban tájékoztatni kell a részletekről.

Kiegészítették a joggal való visszaélés szabályozását

A jelenleg hatályos Mt. 7. §-a kiegészül egy új, (3) bekezdéssel, ami a bizonyítási teherrel kapcsolatban felmerülő gyakorlati kérdéseket rendezné, erre az uniós jogharmonizáció miatt van szükség. A törvény értelmében a joggal való visszaélés tilalmának megsértésére alapított munkajogi igény érvényesítése esetén az igény érvényesítőjének – vagyis a sérelmet szenvedett félnek – pusztán az alapul szolgáló tényt, körülményt és a hátrányt kell bizonyítania, míg a jog gyakorlójának – vagyis a sérelmet okozó félnek – azt kell bizonyítania, hogy nem áll fenn ok-okozati összefüggés a tény, körülmény és a hátrány között.

A módosítás egyúttal azt is jelenti, hogy a sérelmet szenvedett fél által tapasztalt esemény akkor tekinthető bizonyítottnak, ha a tény, körülmény és az őt ért hátrány közötti okozatiság fennáll.

A rendelkezés célja lényegében a munkaügyi perek bizonyítási szakaszának egyértelműsítése és az eljárás gyorsítása azzal, hogy az igény érvényesítőjének, a sérelmet okozó félnek és a bíróságnak is mintegy iránymutatást ad a bizonyítási kötelezettségekkel kapcsolatban.

Esetleges problémák, vélemények a munka törvénykönyve változásával kapcsolatosan

Több olyan kérdőjel is kialakult a változásokkal kapcsolatban, ami hátrányosan érintheti a munkavállalót.

Ilyen például az a rendelkezés, amely felhatalmazza a munkáltatót, hogy bizonyos körülmények esetében (a munkáltató kivételesen fontos gazdasági érdeke, vagy működését közvetlenül és súlyosan érintő ok esetén) megtagadhatja a fizetett szabadság kiadását a munkavállaló által kért időpontban. Így a törvényhozó lehetőséget biztosít a munkáltató számára, hogy az megakadályozza a munkavállalót abban, hogy az éves rendes szabadságából 7 napot szabadon használhasson fel.

Legalább ennyire problematikus az a pont is, amely lehetőséget ad a munkáltatónak arra, hogy ráutaló magatartással, akár kényszerhelyzettel, felmondásra bírja azokat a munkavállalókat, akik megváltozott egészségi állapotuk miatt már nem tudják tovább ellátni a korábbi munkakörüket.

Itt találod a munka törvénykönyvét: Link

Várunk irodáinkban sok szeretettel!

A szakképzési hozzájárulás alóli mentesülés azt is jelenti, hogy a KIVA alanyok
nem tarthatnak igényt a szakképzési hozzájárulási kötelezettséggel összefüggő normatív csökkentő tétel (vagy annak egy részének) visszaigénylésére sem.

2022-es áraink

Kérlek vedd figyelembe, hogy ha később olvasod a bejegyzést, az áraink közben változhattak. Áraink minden esetben egyéni megállapodás eredménye, az alábbi minimum árak kiindulásként szolgálnak. Az árak 2022. novembertől változtatásig érvényesek, az Áfát nem tartalmazzák.

Egyéni vállalkozó: 15 000 Ft-tól/hó
Egyéni vállalkozó átalányadózó: 22 000 Ft-tól/hó
Őstermelő (nem főállású): 10 000 Ft-tól/negyedév
Őstermelő (főállású): 30 000 Ft-tól/negyedév
Gazdasági társaság (Kft, Bt): 40 000 Ft-tól/hó
Adótanácsadás: 20 000 Ft-tól/óra
Éves zárás díja: 1 havi könyvelési díj
Bérszámfejtés: állandó 3 500 Ft/fő, alkalmi 3 500 Ft/fő

Kedvezményeink új ügyfeleink felé

Minden új ügyfelünknek a bérszámfejtését ingyen elvégezzük a 2022-es évben! Minél hamarabb leszel az ügyfelünk, annál több kedvezményre leszel jogosult.
Jelentkezz be ingyenes online vagy személyes konzultációnkra!

Kik vagyunk?

Ábrahám-Csengeri Anikó

Főkönyvelő, irodavezető
Közgazdász, Regisztrált mérlegképes könyvelő, Adótanácsadó

Vörös-Papp Gabriella

Könyvelő, bérszámfejtő
Mérlegképes könyvelő

Radics-Varga Rita

Könyvelő
Számviteli szakügyintéző, Tb-bér ügyintéző

Horváth Márta

Bérszámfejtő
Tb és bérügyi szakelőadó, Emberi erőforrás tanácsadó

Király Dóra

Számviteli ügyintéző
Államháztartási ügyintéző

Bálint Petra

Számviteli ügyintéző
Pénzügyi-számviteli ügyintéző

Küldd el nekünk ezt az űrlapot kitöltve, hogy felvehessük veled a kapcsolatot!

Szeretnél értesülni kedvezményeinkről és a legfrissebb adózási aktualitásokról? Iratkozz fel a kéthetente megjelenő hírlevelünkre!

Megosztási lehetőségek:

Figyelem! A bejegyzésre vonatkozó törvények és adószabályok változhattak a bejegyzés megírása óta. Kérjük kérdezze könyvelőjét vagy minket a bejegyzés aktualitásával kapcsolatosan!

Vélemények
Kövess minket
Iratkozz fel legfrissebb híreinkre és kedvezményeinkre
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy megkapd a legfrissebb híreket és az aktuális kedvezményeinket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue